MY SPRING FAVORITES

SPRING

FAVORITES

Take a look at my favorite spring fashion items.

You can shop them via the link.

ABOUT ME

Hi there! My name is Peggy; freelance media/ graphic designer, fashion and travel lover, entrepreneur, founder One 2 Twelve Timepieces and Peggyleenders.nl

FOLLOW ME ON INSTAGRAM

CANADA - voorbereiding op een reis naar Canada

November 14, 2017

DUTCH // Canada is een zeer veelzijdig land, met allerlei verschillende landschappen. Daarom is het ook belangrijk om goed voorbereid af te reizen naar Canada. Maar, hoe doe je dat?

 

Hoe wil je door Canada reizen?

Eerst moet je je bedenken hoe je door Canada wilt gaan reizen. Canada leent zich er heel goed voor om er lekker op uit te gaan met de camper. Je kunt namelijk geheel georganiseerde complete camperreizen boeken zodat alles vooraf al voor je geregeld is. Dan kom je daarmee in elk geval niet voor verrassingen te staan. Maar, hiermee kun je natuurlijk niet heel flexibel zijn want stel dat je op een fijne kampeerplaats staat die goed bevalt, kun je er niet blijven staan, want de volgende is al gereserveerd. Dat is een keuze die je vooraf moet maken.

 

Toch liever zelf regelen?

Ben je toch liever wat flexibeler, kun je het ook deels of zelfs helemaal zelf regelen. Een tip is om dan in ieder geval wel de eerste hotelovernachting en het huren van de camper alvorens te regelen. En uiteraard de vlucht naar Canada toe. Dan bepaal je zelf de route, en de kampeerplaatsen zodat je nergens aan vast zit. Bedenk wel dat wanneer je in het hoogseizoen gaat vele kampeerplaatsen al volgeboekt zijn.

 

Route uitstippelen

Het makkelijkst is om de plaats waar je aankomt te gebruiken als beginpunt. Vlieg je bijvoorbeeld naar Vancouver, start daar dan ook je reis. Het is wel aan te raden om vooraf alvast uit te stippelen welke routes je wilt gaan volgen. Een goede tip is om te kijken naar welke routes reisbureaus aanbieden voor vakantiereizen naar Canada. Zo weet je namelijk dat deze routes goed begaanbaar zijn en welke bezienswaardigheden deze bevatten. Reken van te voren ook uit hoeveel dagen je in Canada verblijft. Zo kun je bepalen hoeveel dagen je op een kampeerplaats kunt staan om alles te kunnen zien wat je zou willen zien. Maak van alle gegevens een draaiboekje en neem deze mee op reis.

Kampeerplaatsen zoeken

Uiteraard kun je van te voren ook alvast kampeerplaatsen zoeken. Er zijn talloze websites die kampeerplaatsen aanbieden. Lees ook altijd even de reviews van mensen die er geweest zijn, dit kan namelijk heel bepalend zijn. Je kunt een bepaalde camping ook even op Google opzoeken om te kijken wat mensen er over geschreven hebben. Als je toch op de dolle pof gaat, heb je in ieder geval een overzicht met verschillende campings. Liever niet op de dolle pof, reserveer dan vooraf de kampeerplaatsen.

Tips

 • Houd er rekening mee dat Canada verschillende klimaten heeft en je hier dus op moet kleden. En houd je van klimmen en veel wandelen, zorg dan voor goede schoenen.

 • Maak voor jezelf een lijstje met alle belangrijke telefoonnummers en adressen zoals die van de verzekering, noodnummers in Canada en eventueel adressen van ziekenhuizen.

 • Er geldt een invoerverbod voor eieren, fruit, honing, vers vlees, groente en zuivelproducten. Voor kaas geldt een uitzondering, het is toegestaan om maximaal 20 kilo in te voeren, mits bestemd voor persoonlijk gebruik.

 • Denk er aan tijdens het tanken dat EURO 95 en 98 overeenkomen met de Canadeze octaangetallen 91 en 94.

ETA aanvragen

Wanneer je met het vliegtuig naar Canada gaat, moet je sinds 2016 in het bezit zijn van een ETA (Electronic Travel Authorization). Deze is bij eVisa Application Services online aan te vragen. Zij hebben ingebouwde controles op hun aanvraagformulier waardoor de meest gemaakte fouten al voorkomen kunnen worden. Daarnaast controleren zij ook nog eens elke aanvraag handmatig, kunt u middels iDEAL betalen en wordt de ETA standaard per e-mail naar de klant verstuurd. Eventueel kun je de ETA per post laten bezorgen tegen een kleine meerprijs. Nu al een ETA nodig? Dan kun je meteen een ETA aanvragen.

 

Ben jij al eens in Canada geweest? Laat het mij weten in de comments!

 

Love, Peggy

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

ABOUT ME

Hi there! My name is Peggy; freelance media/ graphic designer, content creator, beauty, fashion and travel lover & founder Peggyleenders.nl

FOLLOW ME ON INSTAGRAM

FOLLOW ME ON FACEBOOK

THIS WEEK'S TOP POSTS

November 13, 2019

Please reload

FOLLOW ME ON TWITTER

© 2019 by YLSNB |  KVK: 50987100

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black Pinterest Icon
 • Black RSS Icon
 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black Pinterest Icon
 • Black RSS Icon