MY SPRING FAVORITES

SPRING

FAVORITES

Take a look at my favorite spring fashion items.

You can shop them via the link.

ABOUT ME

Hi there! My name is Peggy; freelance media/ graphic designer, fashion and travel lover, entrepreneur, founder One 2 Twelve Timepieces and Peggyleenders.nl

FOLLOW ME ON INSTAGRAM

ROUTE 66 - Roadtrip door Amerika

November 9, 2017

 

DUTCH // Wanneer je aan Amerika denkt, is een van de eerste dingen die dan in je opkomt toch wel Route 66. Maar wat maakt deze route nou zo bijzonder? Deze route van 3940 kilometer lang, welke acht Amerikaanse staten doorkruist, dwarsdoor allerlei soorten landschappen heen? Lees snel verder!

 

Route 66 opgeheven

Het rijden van deze fantastische route is nog steeds enorm populair, en dat terwijl deze route officieel niet meer bestaat. De route is sinds 1985 al opgeheven nadat het Interstate Highway System het langeafstandsverkeer had overgenomen. Gelukkig is de route na 32 jaar nog steeds te volgen.

 

De roadtrip van je leven

Als je van rijden houdt, of dit nou in een auto, camper of motor is, dan moet je echt deze indrukkende route volgen. De meeste mensen beginnen in Chicago, het noorden. Dit is echt een geweldige stad om een aantal nachten te verblijven zodat je ook echt wat kunt zien van de stad zoals; het observatiedeck van de wolkenkrabber Willis Tower of de beroemde Navy Pier aan de oever van Lake Michigan.

 

Van Chicago naar…

Missouri! Geografisch gezien het centrum van Amerika en een onvermijdelijke stop tijdens de Route 66. In Missouri vind je een van de meest belangrijke toeristenbestemmingen van Amerika namelijk; Branson, waar zich de country music stad bevind waar Nashville mee concurreert. Maar ook een bezoekje aan St. Louis is zeker weten de moeite waard.

 

Western

Vanuit Missouri rijd je door het wilde westen van Texas. Hier zie je prachtige uitgestrekte woestijnen. Wil je hier overnachten, kun je dat het beste doen bij een van de talloze motels die langs de weg te vinden zijn. Zij hebben eigenlijk altijd wel een plekje voor je vrij.

 

Monument Valley

Vanuit Texas kom je aan in Arizona waarbij je een zeer populaire bezienswaardigheid passeert namelijk; Monument Valley. een aantal eenzame rode rotsen op een uitgestrekte vlakte waar veel films gemaakt zijn. Miljoenen jaren geleden stonden er veel meer rotsen, echter deze zijn door erosie weggesleten. Hierdoor ontstaan de rotsen met een platte bovenkant, ook wel mesa’s genoemd. Gelukkig gaat dit proces maar heel langzaam en kunnen we nog lang genieten van deze rotsformatie.

 

Grand Canyon

Onmisbaar natuurlijk tijdens het volgen van deze route; de Grand Canyon. Dit is een enorm diepe en brede kloof (variërend van 6 t/m 29 kilometer) in het noorden van Arizona met een lengte van wel 435 kilometer. Deze plek is echt onbeschrijfelijk met de meest prachtige uitzichten. Waar je ook staat, vanaf elk punt is de overkant te zien. Trek hier echt een aantal dagen voor uit, want al dit moois is niet in een dag te zien. Wie maakt de mooiste foto van de ondergaande zon in de Grand Canyon?

 

Californië

Wanneer je de Grand Canyon gepasseerd hebt, is het einde van deze route al bijna in zicht. Vanuit Arizona kom je in Californië en rijd je dwarsdoor Beverly Hills en Hollywood. De route eindigt op het Sunset Boulevard in Los Angeles. Nu is het tijd om lekker de auto uit te stappen, een hotel te boeken en heerlijk te genieten op het strand. Want wat is nou fijner om de roadtrip af te sluiten met wat zon, zee en strand?

 

 

 

ESTA voor Amerika

Tegenwoordig ben je een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) nodig om naar Amerika af te reizen. Bij eVisa Application Services kun je eenvoudig en snel een ESTA aanvraag indienen. Zij hebben ingebouwde controles op hun aanvraagformulier, controleren deze handmatig en nemen contact met u op bij onduidelijkheden. Wanneer er een status bekend is (vaak al binnen enkele uren) sturen zij u de ESTA toe per e-mail of tegen een kleine meerprijs per post. U hoeft niet met creditcard af te rekenen, dit kan ook middels iDEAL. Met vragen kunt u altijd bij hun Nederlandse klantenservice terecht, zowel telefonisch als via chat en e-mail.

 

Ben jij al wel eens in Amerika geweest en heb jij ervaring met een ESTA aanvragen? Laat het mij weten in de comments!

 

Love, Peggy

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

ABOUT ME

Hi there! My name is Peggy; freelance media/ graphic designer, content creator, beauty, fashion and travel lover & founder Peggyleenders.nl

FOLLOW ME ON INSTAGRAM

FOLLOW ME ON FACEBOOK

THIS WEEK'S TOP POSTS

November 13, 2019

Please reload

FOLLOW ME ON TWITTER

© 2019 by YLSNB |  KVK: 50987100

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black RSS Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black RSS Icon